Кюфтета с бял боб в доматен сос
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (смес)
- 480 грама (1 консерва) бял боб в доматен сос
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 чушка
- 2 супени лъжици соев сос
- 30 милилитра зехтин
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер (и/или други подправки)
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте лука и го нарежете на кубчета.
Моркова също обелете и измийте, след което го настържете със ситно ренде.
Подправете каймата със солта и черния пипер, налейте соевия сос и омесете.
Прибавете лука, моркова и отново омесете. Направете кюфтета.
Запържете ги от всички страни на силно нагорещен огън в зехтина.
Почистете чушката от семената, нарежете я и сложете в съда с кюфтетата. Изсипете и боба заедно с доматения сос. Може да налеете малко вода (около 50 милилитра).
Задушете ястието под капак за около 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Кюфтета от нахут и кускус
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
- Кюфтета от нахут и булгур
Коментари към Кюфтета с бял боб в доматен сос