Кюфтета в сос от сирене с кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 700 грама кайма смес
- 7 грама черен пипер
- 7 грама млян кимион
- 1 скилидка пресован чесън
- половин връзка пресен магданоз
- 200 грама натрошено сирене
- 150 милилитра течна сметана без захар
- 200 грама настърган кашкавал
- 1 супена лъжица брашно
- 80 милилитра прясно мляко
- нарязана ситно глава лук
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Сипете каймата в купа и я подправете с черен пипер, кимион, сол според вкуса ви, чесън, нарязан пресен магданоз и лук. Омесете и охладете, след което оформете кюфтенца и подредете в намаслена тава.
В тиган сгорещете маслото, запържете брашното и разредете със смес от прясно мляко и сметана. Разбъркайте докато се сгъсти, прибавете сиренето и гответе 5-10 минути на слаб огън. С получения сос залейте кюфтетата и поръсете с кашкавала.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разсипете порции и поръсете с нарязан пресен магданоз. Понесете и се насладете на вкуса на ястието.
Бон Апети!
Източник: mayakitchenette.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Лучени кюфтенца с картофи и чесън
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Кюфтета Пауново око с пъдпъдъчи яйца и кашкавал
Коментари към Кюфтета в сос от сирене с кашкавал и сметана