Кюфтета в сос от сирене с кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 700 грама кайма смес
- 7 грама черен пипер
- 7 грама млян кимион
- 1 скилидка пресован чесън
- половин връзка пресен магданоз
- 200 грама натрошено сирене
- 150 милилитра течна сметана без захар
- 200 грама настърган кашкавал
- 1 супена лъжица брашно
- 80 милилитра прясно мляко
- нарязана ситно глава лук
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Сипете каймата в купа и я подправете с черен пипер, кимион, сол според вкуса ви, чесън, нарязан пресен магданоз и лук. Омесете и охладете, след което оформете кюфтенца и подредете в намаслена тава.
В тиган сгорещете маслото, запържете брашното и разредете със смес от прясно мляко и сметана. Разбъркайте докато се сгъсти, прибавете сиренето и гответе 5-10 минути на слаб огън. С получения сос залейте кюфтетата и поръсете с кашкавала.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разсипете порции и поръсете с нарязан пресен магданоз. Понесете и се насладете на вкуса на ястието.
Бон Апети!
Източник: mayakitchenette.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от рачешко с майонеза
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния с картофи, кюфтенца и ориз
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Кюфтета със сос пири-пири
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Лучени кюфтенца с картофи и чесън
Коментари към Кюфтета в сос от сирене с кашкавал и сметана