Кюфтета в лучени кръгчета, пълнени с чедър
Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 500 грама телешка кайма
- по 1 чаена лъжица сол, черен пипер и чесън на прах
- сирене чедър за сандвичи на слайсове
- 1/2 чаена чаша нарязани на ситно кисели краставички
за соса:
- 300 грама майонеза
- 2 чаени лъжици горчица
- по 1 чаена лъжица оцет, захар, лук и чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1 щипка бял пипер
- 2 чаени чаши бяло пшенично брашно
- 3 разбити яйца
- 2 чаени чаши панко галета
Начин на приготвяне:
Нарежете първо лука на три 3 и разделете пръстените.
Овкусете каймата със солта, черния пипер и чесъна на прах.
Сложете пръстен от лука в чиния и в него притиснете малко кайма.
Oтгоре поставете 1 резенче от сиренето (с формата на кръгче), малко кисели краставички и покрийте с още един резен от сиренето.
Отгоре запълнете с още от каймата.
Всяко получено кюфте панирайте първо в брашно, след това в яйце, галетата, отново в яйцето и пак оваляйте в галетата. Изпържете, докато придобие златистокафява хрупкава коричка.
За соса смесете майонезата с останалите продукти и подправките. С вилица разбъркайте добре, за да получите гладка смес.
Поднесете кюфтетата със соса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от коприва
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
Коментари към Кюфтета в лучени кръгчета, пълнени с чедър