Крем супа от магданоз с чесън
Необходими продукти:
4 връзки магданоз
3 супени лъжици масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаена чаша високомаслена готварска сметана
4 чаени чаши зеленчуков бульон
сока от 1 лимон
сол и смлян черен пипер на вкус
настърган хрян или рукола по желание
Начин на приготвяне:
Налейте вода в средна по големина тенджера и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, сложете в нея магданоза за 30-60 секунди, след което го потопете в купа със студена вода за около минута.
Подсушете магданоза и го нарежете на едро.
Сгорещете маслото, прибавете намачкания чесън, ситно нарязания лук и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Нека сместа се приготвя до омекване на лука (около 5-6 минути), след което налейте бульона със сметаната. Варете в продължение на 15-20 минути и тогава сложете магданоза. 5 минути по-късно налейте лимоновия сок и прехвърлете съдържанието на тенджерата в блендер. Смелете до получаването на кремообразна консистенция и прецедите с помощта на сито, ако желаете.
Разпределете супата в подходящи чинии и може да поднесете с настърган хрян или рукола.
Добър апетит!
Снимка: econet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от магданоз с чесън