Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене

Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене

Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 5-7 печурки
  • 100-150 грама топено сирене
  • 200 грама броколи (пресни или замразени)
  • 1-2 картофа
  • 1 морков
  • олио за пържене
  • сол на вкус
  • крутони и сух копър за поднасяне по желание

 

Начин на приготвяне:

Нарежете гъбите и ги изпържете в малко олио за 5-10 минути. Настържете моркова, изпържете и него.

Броколите разделете на съцветия, които накълцайте ситно. Може да използвате както пресни броколи, така и замразени. Ако разполагате със замразени, първо ги размразете малко, за да може да нарежете по-лесно.

Обелете картофите, нарежете и тях.

Сложете тенджера с вода върху котлона. Когато течността кипне, в нея изсипете гъбите и зеленчуците, варете ги 10 минути.

Междувременно настържете едро топеното сирене и го добавете в супата. Оставете я да се готви още 5 минути, за да се разтопи сиренето

Ако желаете, може да поръсите ястието със сух копър и да поднесете със сухари или крутони.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниСъставкиДиетиБотаникаПроизводителиПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиКлинични пътекиИсторияАлтернативна медицинаСпорт