Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене
Необходими продукти:
- 5-7 печурки
- 100-150 грама топено сирене
- 200 грама броколи (пресни или замразени)
- 1-2 картофа
- 1 морков
- олио за пържене
- сол на вкус
- крутони и сух копър за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и ги изпържете в малко олио за 5-10 минути. Настържете моркова, изпържете и него.
Броколите разделете на съцветия, които накълцайте ситно. Може да използвате както пресни броколи, така и замразени. Ако разполагате със замразени, първо ги размразете малко, за да може да нарежете по-лесно.
Обелете картофите, нарежете и тях.
Сложете тенджера с вода върху котлона. Когато течността кипне, в нея изсипете гъбите и зеленчуците, варете ги 10 минути.
Междувременно настържете едро топеното сирене и го добавете в супата. Оставете я да се готви още 5 минути, за да се разтопи сиренето
Ако желаете, може да поръсите ястието със сух копър и да поднесете със сухари или крутони.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене