Крем карамел с тиква и джинджифил
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша пюре от тиква
- 2 големи яйца
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 3/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена чаша светло кафява захар
- 2 чаени лъжички царевично нишесте
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка джинджифил, смлян
- 1/4 чаена лъжичка сол
- бита сметана
- захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа разбийте яйцата, тиквата, млякото и ванилията.
- В отделен съд смесете кафявата захар, царевичното нишесте и подправките, след което ги прибавете към тиквената смес.
- Разбъркайте добре, докато се хомогенизират.
- Карамелизирайте захар и покрийте дъното на 4 чаши за крем карамел.
- Разпределете сместа в чашите и ги подредете в тава, на чието дъно предварително сте добавили топла вода.
- Печете в предварително загрята до 350 градуса фурна за около 50 минути или докато отгоре покафенеят.
- Сервирайте крем карамела топъл или студен, гарниран с бита сметана.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Крем карамел със сирене крема
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Торта Крем карамел
- Шоколадов крем карамел
- Крем карамел
Коментари към Крем карамел с тиква и джинджифил