Крем карамел със сирене крема

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша захар
- 7 жълтъка
- 4 белтъка
- 1 литър прясно мляко
- 200 грама крема сирене
- 1 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1 щипка сол
За карамела:
- 1 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици пресен лимонов сок
За гарниране:
- сос карамел
- бита сметана /по желание/
Начин на приготвяне:
- Изсипете 1 чаена чаша захар във форма за торта с диаметър около 23 сантиметра и я поръсете с 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.
- Карамелизирайте захарта в предварително загрята до 180 градуса фурна, като от време на време разбърквате, докато се разтопи напълно и придобие златисто кафяв цвят.
- Извадете тавата от фурната и оставете карамела да се втвърди.
- В дълбока купа разбийте жълтъците и добавете прясното мляко, ванилията и солта.
- В друга купа разбийте белтъците със сиренето крема и 1/2 чаена чаша захар.
- Смесете съдържанието на двете купи и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Изсипете крема върху втвърдения карамел и поставете формата за печене в по-голяма тава. Напълнете тавата с вода до средата на формата.
- Печете крем карамела на 180 градуса за около 50-60 минути. Трябва да се поклаща леко, когато бутнете формата и ножът да излиза сравнително чист от крема.
- Извадете го от фурната и изчакайте 2 часа, за да се охлади напълно, преди да го обърнете върху подноса.
- Нарежете крем карамела и го поднесете със сос карамел или бита сметана.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел с кокосово мляко и маракуя
- Крем карамел с тиква и джинджифил
- Маслен пай с крем карамел
- Крем карамел с портокалов ликьор
- Торта Крем карамел
- Крем карамел с ориз
- Шоколадов крем карамел
- Кокосов крем карамел с кондензирано и кокосово млека
Коментари към Крем карамел със сирене крема