Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Крем карамел

Крем карамел

от 06 ное 2013г., обновено на 02 май 2017г.
Крем карамел - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За крема

250 мл прясно мляко (с масленост 2-3%)

1 с. л. захар

1 с. л. ванилова захар

1 яйце

2 жълтъка

За карамела

100 гр захар

100 мл вода

Начин на приготвяне:

Първо направете карамела, но внимавайте захарта да не загори, защото това ще придаде горчив вкус на десерта. Към карамелизираната захар прибавете внимателно горещата вода. Оставете да заври и нека се вари до получаването на гъст сироп. Свалете от огъня.

Следва направата на крема. Нагорещете млякото. Смесете цялото яйце и жълтъците с двата вида захар, не разбивайте, а само разбъркайте. Добавете горещото мляко, вливайки тънка струя и бъркайки непрекъснато.

Намажете подходящи формички с масло, на дъното на всяка сложете от карамела, допълнете съда с млечно-яйчната смес. Купичките сложете в широк съд с гореща вода, като водата да достига до средата им. Поставете във фурна, загрята до 150 градуса и печете в продължение на 45 минути.

Готовият десерт извадете от тавата, оставете да изстине до стайна температура, след това приберете в хладилник, за да се охлади напълно.

Преди да поднесете, използвайте остър нож, за да отделите крема от формичката и го изсипете в чиния.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Торта от крем карамел и пухкав блат Торта от крем карамел и пухкав блат
  • Маслен пай с крем карамел Маслен пай с крем карамел
  • Торта Крем карамел Торта Крем карамел
  • Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

УРИАЖ КОМПЛЕКТ ROSELIANE ТОНИРАН СС SPF 30 ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ 40 мл + МИЦEЛАРНА ВОДА 100 мл
59.55лв. / 30.45 €

УРИАЖ КОМПЛЕКТ ROSELIANE ТОНИРАН СС SPF 30 ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ 40 мл + МИЦEЛАРНА ВОДА 100 мл

Коментари към Крем карамел

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Крем карамел
    www.framar.bg 
    на 01 November 2025 в 21:26
    Коментирайте "Крем карамел"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Крем карамел с кокосово мляко и маракуя
  • Крем карамел с тиква и джинджифил
  • Маслен пай с крем карамел
  • Крем карамел с портокалов ликьор
  • Торта от крем карамел и пухкав блат
  • Крем карамел със сирене крема
  • Торта Крем карамел
  • Крем карамел с ориз
  • Шоколадов крем карамел
  • Кокосов крем карамел с кондензирано и кокосово млека
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 1 дни, 10 часа и 22 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 11 дни, 6 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival