Крем карамел
Необходими продукти:
За крема
250 мл прясно мляко (с масленост 2-3%)
1 с. л. захар
1 с. л. ванилова захар
1 яйце
2 жълтъка
За карамела
100 гр захар
100 мл вода
Начин на приготвяне:
Първо направете карамела, но внимавайте захарта да не загори, защото това ще придаде горчив вкус на десерта. Към карамелизираната захар прибавете внимателно горещата вода. Оставете да заври и нека се вари до получаването на гъст сироп. Свалете от огъня.
Следва направата на крема. Нагорещете млякото. Смесете цялото яйце и жълтъците с двата вида захар, не разбивайте, а само разбъркайте. Добавете горещото мляко, вливайки тънка струя и бъркайки непрекъснато.
Намажете подходящи формички с масло, на дъното на всяка сложете от карамела, допълнете съда с млечно-яйчната смес. Купичките сложете в широк съд с гореща вода, като водата да достига до средата им. Поставете във фурна, загрята до 150 градуса и печете в продължение на 45 минути.
Готовият десерт извадете от тавата, оставете да изстине до стайна температура, след това приберете в хладилник, за да се охлади напълно.
Преди да поднесете, използвайте остър нож, за да отделите крема от формичката и го изсипете в чиния.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Крем карамел със сирене крема
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
- Торта Крем карамел
- Шоколадов крем карамел
Коментари към Крем карамел