Крекери с чедър, чушки и сусам
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши настъргано сирене чедър
- 1 чаена чаша + 2 супени лъжици брашно
- 1 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
- 1/4 чаена чаша нарязани чушки от буркан
- 5 супени лъжици студено масло
- 3 супени лъжици бял или черен сусам
Начин на приготвяне:
Сиренето, брашното, лютивия пипер, солта комбинирайте в кухненски робот. Добавете чушките и с няколко пулсации смелете чушките, сместа ви трябва да стане оранжева. Сложете маслото и отново направете няколко пулсации (около 4-6 пъти). Добавете 2 супени лъжици вода и смесете по същия начин, за да се образува тесто.
Когато стиснете тестото между пръстите сито трябва да излиза меко между тях, ако това не се случва, добавете още 1 лъжица вода.
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и го оформете на руло. Поръсете от всички страни със сусам. Увийте във фолио и приберете в хладилник за минимум 4 часа.
Застелете тава с хартия за печене. С остър нож нарежете тестото на филийки дебели около 1 сантиметър и ги подредете в тавата.
Всяка соленка надупчете с вилица. Печете на 170 градуса в предварително стоплена фурна за около 25-30 минути.
Оставете да се охладят в тавата, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Крекери с бадемово брашно и сирена
- Домашни крекери грахам
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Крекери от кори за баница със сусам и сирене
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Предястие от солени крекери със сирене и грозде
- Хрупкави солени крекери с подправки и семена
- Пълнозърнести крекери с квас
Коментари към Крекери с чедър, чушки и сусам