Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Крекери с чедър, чушки и сусам

Крекери с чедър, чушки и сусам

Крекери с чедър, чушки и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши настъргано сирене чедър
  • 1 чаена чаша + 2 супени лъжици брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1/4 чаена чаша нарязани чушки от буркан
  • 5 супени лъжици студено масло
  • 3 супени лъжици бял или черен сусам

Начин на приготвяне:

Сиренето, брашното, лютивия пипер, солта комбинирайте в кухненски робот. Добавете чушките и с няколко пулсации смелете чушките, сместа ви трябва да стане оранжева. Сложете маслото и отново направете няколко пулсации (около 4-6 пъти). Добавете 2 супени лъжици вода и смесете по същия начин, за да се образува тесто.

Когато стиснете тестото между пръстите сито трябва да излиза меко между тях, ако това не се случва, добавете още 1 лъжица вода.

Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и го оформете на руло. Поръсете от всички страни със сусам. Увийте във фолио и приберете в хладилник за минимум 4 часа.

Застелете тава с хартия за печене. С остър нож нарежете тестото на филийки дебели около 1 сантиметър и ги подредете в тавата.

Всяка соленка надупчете с вилица. Печете на 170 градуса в предварително стоплена фурна за около 25-30 минути.

Оставете да се охладят в тавата, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитно