Кошнички от пълнозърнест хляб с яйце и бекон
Необходими продукти:
8 филии пълнозърнест хляб за сандвичи
6 ивици бекон
6 яйца
50 грама кашкавал
50 грама масло
сол, смлян черен пипер, други подправки и билки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Подмажете обилно с масло формички за мъфини.
Отрежете корите на филиите и с помощта на подходяща кръгла форма изрежете парчета от средата на хляба.
Сложете ги на дъното на съдовете.
От останалия хляб "изградете" стени.
Намажете добре кошничките с разтопено масло от всички страни и поръсете с настърган кашкавал.
След това разпределете нарязания бекон (може да използвате друг вид месо или любим колбас).
Чукнете по 1 яйце във всяка форма и поръсете с предпочитани билки и подправки.
Изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 20 минути.
Добър апетит!
Снимки: aldamy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Кошнички от пълнозърнест хляб с яйце и бекон