Кошница от тесто за Великден
Необходими продукти:
- 600 грама брашно тип 650
- 350 милилитра топла вода
- зехтин
- 2 чаени лъжички захар
- 4 чаени лъжички сол
- 7 грама суха мая
- сусамови семена по желание
- кръгла метална купа за форма
Начин на приготвяне:
Брашното сипете в купа и към него прибавете солта, захарта, маята, сусамовите семена и около 2-3 супени лъжици зехтин. Налейте водата и направете твърдо тесто. Оставете го да втаса и го разделете на части, които разточете във формата на фитили.
Вземете металната купа, обърнете я и намажете с мазнина облата й част. Покрийте я с тестените рула, като ги подредите X-образно от едната и другата страна. Между тази основа сплетете хоризонтално останалите рула, като подпъхвате под и над вертикалните части.
Накрая сплетете две рула на плитка и завийте около съда. Загрейте фурна на 180 градуса и изпечете до златисто. Охладете и извадете тестената форма от купата. Украсете я с тревичка, подредете яйчица, курабийки, цветя или друга украса за празника.
Поднесете и се насладете!
Източник: www.mylittleitaliankitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ЧАЕН СЕРВИЗ В КОШНИЧКА BJ630
СВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО ЗАЙЧЕ IEP-140
НовСВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО АГНЕ OITA-90MM
НовМИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Тутманик
- Великденските яйца – произход и традиции
Коментари към Кошница от тесто за Великден