Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Консервирани пикантни червени чушки с мед и канела

Консервирани пикантни червени чушки с мед и канела

Консервирани пикантни червени чушки с мед и канела - изображение

За 2,5 килограма червени чушки са необходими:

  • по 250 милилитра оцет (6%) и олио
  • 150 грама течен мед
  • черен пипер, дафинов лист и карамфил на вкус
  • 1 глава чесън
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 супена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете чушките по дължина на 4 или повече части (отстранете семената и дръжките им).

Сварете марината от оцета, олиото, меда и подправките.

Във врящата течност сложете чушките и варете 5 минути на бавен огън.

След това ги извадете, подредете ги в буркани, добавете нарязан чесън, залейте с врящата марината и стерилизирайте за 15 минути.


Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 24smi.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноХрани и ястияСнимкиДиети