Консервирани пикантни червени чушки с мед и канела

За 2,5 килограма червени чушки са необходими:
- по 250 милилитра оцет (6%) и олио
- 150 грама течен мед
- черен пипер, дафинов лист и карамфил на вкус
- 1 глава чесън
- 1 чаена лъжица канела
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете чушките по дължина на 4 или повече части (отстранете семената и дръжките им).
Сварете марината от оцета, олиото, меда и подправките.
Във врящата течност сложете чушките и варете 5 минути на бавен огън.
След това ги извадете, подредете ги в буркани, добавете нарязан чесън, залейте с врящата марината и стерилизирайте за 15 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 24smi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Парти-пици в чушка
- Лютива паста Хариса
- Маринована диня
- Апетитка с кашкавалена извара, цедено мляко, майонеза и чушки
- Пастет от печени чушки и домати с крема сирене
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пилешки гърди с чушки, домати и каперси
- Чушки обвити в бекон
- С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
Коментари към Консервирани пикантни червени чушки с мед и канела