Консервирана тиква

Необходими продукти:
1,5 килограма тиква
2 литра вода
3 супени лъжици оцет
5 зрънца карамфил
12 супени лъжици захар
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, прибавете захарта, зрънцата карамфил, бахара и поставете съда на котлона.
Нарежете почистената от семената и обелена тиква на малки парчета, които сложете в сиропа, когато заври.
Нека се приготвят на слаб огън в продължение на 20 минути. Тиквата трябва да омекне и да се напои със сладката течност.
Когато това стане, налейте оцета, нека отново всичко кипне и изключете котлона.
Разпределете тиквата в стерилизирани бурканчета, залейте със сиропа и затворете.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Панирана тиква с доматен сос
- Маринована диня
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
Коментари към Консервирана тиква