Консервирана тиква
Необходими продукти:
1,5 килограма тиква
2 литра вода
3 супени лъжици оцет
5 зрънца карамфил
12 супени лъжици захар
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, прибавете захарта, зрънцата карамфил, бахара и поставете съда на котлона.
Нарежете почистената от семената и обелена тиква на малки парчета, които сложете в сиропа, когато заври.
Нека се приготвят на слаб огън в продължение на 20 минути. Тиквата трябва да омекне и да се напои със сладката течност.
Когато това стане, налейте оцета, нека отново всичко кипне и изключете котлона.
Разпределете тиквата в стерилизирани бурканчета, залейте със сиропа и затворете.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
КУКУРБИТА капсули 250 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Печена солена тиква
Коментари към Консервирана тиква