Консервирана тиква

Необходими продукти:
1,5 килограма тиква
2 литра вода
3 супени лъжици оцет
5 зрънца карамфил
12 супени лъжици захар
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, прибавете захарта, зрънцата карамфил, бахара и поставете съда на котлона.
Нарежете почистената от семената и обелена тиква на малки парчета, които сложете в сиропа, когато заври.
Нека се приготвят на слаб огън в продължение на 20 минути. Тиквата трябва да омекне и да се напои със сладката течност.
Когато това стане, налейте оцета, нека отново всичко кипне и изключете котлона.
Разпределете тиквата в стерилизирани бурканчета, залейте със сиропа и затворете.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Консервирана царевица (кочани)
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Лечение на ботулизъм
- Три вида мариновани краставички - с чесън, домати и люти чушки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Мариновани чери домати с чесън
Коментари към Консервирана тиква