Консервирана тиква

Необходими продукти:
1,5 килограма тиква
2 литра вода
3 супени лъжици оцет
5 зрънца карамфил
12 супени лъжици захар
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, прибавете захарта, зрънцата карамфил, бахара и поставете съда на котлона.
Нарежете почистената от семената и обелена тиква на малки парчета, които сложете в сиропа, когато заври.
Нека се приготвят на слаб огън в продължение на 20 минути. Тиквата трябва да омекне и да се напои със сладката течност.
Когато това стане, налейте оцета, нека отново всичко кипне и изключете котлона.
Разпределете тиквата в стерилизирани бурканчета, залейте със сиропа и затворете.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Лечение на ботулизъм
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 2)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Маринован лук
- Тиква, Кюрбисия
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Вижте топ 10 на причините да правим консерви в домашни условия
Коментари към Консервирана тиква