Коледен сладкиш с плодове и ядки
Необходими продукти:
- 200 грама бразилски орех
- 150 грама макадамия
- 250 грама фурми без костилка
- 100 грама микс от стафиди и сушени плодови кори
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 2/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 150 грама пудра захар
- 3 яйца, леко разбити
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 супени лъжици бренди
За топинга:
- 110 грама мармалад от кайсии
- 200 грама микс от захаросани плодове /кайсии, череши, круши и т.н./
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 150 градуса и покрийте с хартия за печене дъното и стените на 20-сантиметрова форма.
- Смесете ядките, сушените плодове и плодови кори в голяма купа.
- Върху тях пресейте брашното, бакпулвера и солта.
- Добавете захарта, яйцата и ваниловия екстракт и разбъркайте с дървена лъжица.
- Изсипете сместа в подготвената форма и изравнете повърхността.
- Печете в продължение на 1 1/2 часа или докато клечка за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете да се охлади в продължение на 15-20 минути и внимателно го прехвърлете в чиния с подходяща големина. Отстранете хартията за печене.
- Надупчете цялата повърхност с клечка за зъби, поръсете с брендито и увийте плътно с фолио.
- Оставете сладкиша да престои на хладно и сухо място за около 2-3 часа.
- Затоплете кайсиевия мармалад и го разпределете отгоре и отстрани.
- Гарнирайте със захаросаните плодове, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Коледен кекс със захаросани плодове и ядки
- Рецепти за коледен щолен
- Коледно пънче с гъбки от целувки
- Домашни коледни кексчета /cupcakes/
- Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки
- Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията
- Празничен кекс за Коледа
- Коледни бисквити с бонбони
- Кокосов коледен десерт с орехи и кайсиево сладко
- Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк
Коментари към Коледен сладкиш с плодове и ядки