Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки

Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки

Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама захаросани плодове
  • 150 милилитра ром
  • 2 грама настъргано индийско орехче
  • 150 грама стафиди
  • 150 грама бадеми
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 10 грама прясна мая
  • 500 грама брашно
  • 150 грама масло + още малко за намазване
  • 8 грама сол
  • 2 яйца
  • 2 грама смлян джинджифил
  • кората на 2 лимона
  • 2 грама ванилия
  • 150 грама захар
  • 150 грама млечен шоколад
  • захаросани плодове
  • ядки


Начин на приготвяне:

Смесете захаросаните плодове с рома и стафидите, добавете бадемите, индийското орехче и оставете комбинацията да престои 12 часа.

След това смесете 200 милилитра от прясното мляко с 2 супени лъжици от захарта и маята, изчакайте час. Тогава прибавете брашното и останалото мляко, маслото, солта, яйцата, останалата захар, ванилията, джинджифила и цитрусовите кори.

Замесете тесто, в което изсипете плодовете и ядките, напоени с рома. Смесете добре и оставете еднородната маса да престои два часа.

След това от нея оформете хляб, покрийте го със стреч фолио и поставете на топло място за два часа.

Време е да изпечете. Температурата на фурната да бъде средна, т.е. 180 градуса, а необходимото време е между 40 и 60 минути.

Намажете готовия хляб с масло, докато е още горещ.

Разтопете на водна баня млечния шоколад и с него покрийте охладения хляб. Украсете го със захаросани плодове и ядки по избор.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлВидеоСнимкиЗдравни съветиНовиниХрани и ястияИнтервютаДиети