Коледен кекс със захаросани плодове и ядки
Необходими продукти:
- 200 грама бразилски орех
- 1 чаена чаша макадамия
- 250 грама разполовени почистени фурми
- 200 грама захаросани череши
- 100 грама микс плодови корички - предварително изкиснати и измити
- настъргана кора на 1 лимон
- 2/3 чаена чаша брашно за кекс
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 150 грама захар
- 3 яйца
- 1 чаена лъжица течна ванилия
- 2 супени лъжици бренди
за украсата:
- 1/3 чаена чаша кайсиево сладко
- 200 грама миксирани захаросани плодове (различни видове - портокали, череши, праскови и др.)
Начин на приготвяне:
Смесете ядките, сушените плодове, коричките и настърганата лимонова кора. Пресейте към тях брашното с бакпулвера и добавете 1 чаена лъжица сок, добавете захарта.
Смесете яйцата с ванилията и излейте към останалите продукти, разбъркайте.
В застлана с хартия за печене тава с откопчаващи се стени изсипете сместа. Печете 1 час и 30 минути на 150 градуса - до суха клечка.
Оставете кекса да изстине 15 минути, след което го извадете от тавата и махнете хартията за печене. Надупчете и полейте с брендито и увийте в прозрачно фолио, оставете за 2-3 дни на хладно.
Преди сервиране затоплете кайсиевото сладко. Подредете захаросаните плодове върху кекса и ги намажете с кайсиевото сладко.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията
- Коледен сладкиш с плодове и ядки
- Рецепти за коледен щолен
- Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията - Втора част
- Коледно пънче с гъбки от целувки
- Празничен кекс за Коледа
- Домашни коледни кексчета /cupcakes/
- Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията - Трета част
- Коледни бисквити с бонбони
- Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки
Коментари към Коледен кекс със захаросани плодове и ядки