Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Козунак с плънка от извара и медена глазура

Козунак с плънка от извара и медена глазура

от 04 апр 2018г., обновено на 10 апр 2018г.
Козунак с плънка от извара и медена глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама извара
  • 1,300 килограма брашно
  • 50 грама жива мая
  • 200 грама краве масло
  • 1 яйце
  • подправки по ваш избор
  • 350 милилитра нискомаслена течна сметана
  • 100 милилитра високомаслена течна сметана (30%)
  • 3 супени лъжици мед
  • 5 супени лъжици захар


Начин на приготвяне:

Затоплете нискомаслената сметана (350 милилитра) и в нея разтворете маята, 6 супени лъжици брашно и 5 супени лъжици захар. Старателно разбъркайте сместа и оставете на топло място за 30 минути, за да се активира маята.

Жълтъците разбийте с вилица, добавете захар на вкус и след това разбийте с миксер на ниска скорост. Счукайте подправките, които сте решили да използвате, изсипете ги при жълтъците. Тогава прибавете комбинацията при шупналата мая, налейте и високомаслената сметана.

Пресейте брашното и го изсипете на части в получената смес. Месете внимателно, като постепенно добавяте размекнатото масло. Оставете тестото на топло за 1,5-2 часа, омесете отново и нека престои още час.

Разделете на пет равни части. Три от тях оформете като рула, от които направете плитка. Четвъртата част разточете на пласт, който да бъде с размера на дъното на съда, който ще използвате за печене. От петата част тесто сплетете две тънки къси плитки.

Подмазаното дъно на тавата покрийте с разточеното тесто. От дебелата плитка оформете бордове по краищата, тънките плитки разположете под формата на кръст във вътрешната част на съда.

Пригответе плънката, като смесите захарта с едно яйце и сложете малко ванилия. Тази комбинация разпределете в получените празни пространства между плитките.

тесто

Изпечете козунака за около 35 минути във фурната при температура то 180 градуса.

Направете глазура от меда, като го разтворите във вода в съотношение 1:1. Намажете готовия козунак със сладката течност и по желание може да поръсите със семена или сладкарска посипка.

козунак

Весели празници!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bydsoboi.com

Още по темата:
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна Рецепти за козунак в хлебопекарна
5.0/5 1 оценка

Коментари към Козунак с плънка от извара и медена глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Козунак с плънка от извара и медена глазура
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 13:04
    Коментирайте "Козунак с плънка от извара и медена глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
  • Канелени козуначени вързопчета
  • Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
  • Козунак с марципанова паста
  • Великденски венец с орехи, стафиди и захаросани плодове
  • Шоколадов козунак с портокалова глазура и бишкоти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 2 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 22 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС XII/2025 НИКОЛАЙ АЛЕКСИЕВ

РЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН 250 мл

ПРИМЛАЙФ ФЕРОФОЛИК капсули * 30

ПРОКСЕЛ ПОТЕНТ капсули * 60 НАТУРФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival