Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Козунак с марципанова паста

Козунак с марципанова паста

от 16 дек 2018г.
Козунак с марципанова паста  - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша леко затоплено прясно мляко
  • 1 супена лъжица захар (за маята)
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 чаена чаша сметана за готвене
  • 3 1/2 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица кардамон (смлян)
  • 1/2 чаена чаша масло
  • 220 грама бадемова паста за марципан
  • 1/2 чаена чаша натрошени бадеми
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица екстракт от бадем
  • 1 разбит белтък от яйце
  • 1/2 чаена чаша филетирани бадеми

Начин на приготвяне:

В малка купичка смесете 1 супена лъжица захар и млякото. Поръсете с маята и оставете за 10 минути, за да набъбне.

В друг съд разбъркайте брашното, 1/4 чаена чаша захар, солта и кардамона. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете в сместа. С пръсти разтрийте, за да станат трохи. Добавете маята, сметаната и омесете, за да се комбинират. Тестото увийте във фолио и приберете в хладилник за 12 до 24 часа.

Пригответе пълнежа - разбъркайте бадемовата паста за марципан с натрошените бадеми, 1/2 чаена чаша захар, канелата и бадемовия екстракт. Бъркайте с миксер, сместа ще бъде леко ронлива.

Разточете тестото на дълга лента широка 5 сантиметра с дължина 50 сантиметра.

Поръсете с плънката, като запазите краищата чисти. След това поръсете плота си със захарта и навийте руло. Издължете готовото руло максимално, след което навийте в желана от вас форма.

Намажете с яйцето и поръсете с бадемите. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса 45 минути.

Загрейте фурната на 190 градуса и опечете за 20-25 минути.

Оставете козунака да изстине, а след това го сервирайте нарязан.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна Рецепти за козунак в хлебопекарна
5.0/5 1 оценка

Коментари към Козунак с марципанова паста

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Козунак с марципанова паста
    www.framar.bg 
    на 27 October 2025 в 14:09
    Коментирайте "Козунак с марципанова паста "

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Рецепти за козунак в хлебопекарна
  • Рецепти за солен козунак
  • Великденски козуначени кифлички
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
  • Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Канелени козуначени вързопчета
  • Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
  • Великденски венец с орехи, стафиди и захаросани плодове
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
„Клиентът винаги е прав“: Как токсичният модел застрашава служителите„Клиентът винаги е прав“: Как токсичният модел застрашава служителите

„Клиентът винаги е прав“: Как токсичният модел застрашава служителите

от 27 окт 2025г.Прочети повече
Пациентка с Паркинсон свири на кларинет по време на дълбока мозъчна стимулацияПациентка с Паркинсон свири на кларинет по време на дълбока мозъчна стимулация

Пациентка с Паркинсон свири на кларинет по време на дълбока мозъчна стимулация

от 27 окт 2025г.Прочети повече
Автовъзпалителни заболяванияАвтовъзпалителни заболявания

Автовъзпалителни заболявания

от 25 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 5 дни, 23 часа и 18 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 6 дни, 6 часа и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕЙЧ-БИОТА АБ-21 ПРОБИОТИК ЗА ДИХАТЕЛНА И ИМУННА СИСТЕМА капсули * 15

ВЕГОВИ FLEX TOUCH инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка 2.4 мг/доза 4 дози

БЕТИНА БАРТИ КОМПЛЕКТ CHILL OUT ДУШ ГЕЛ 200 мл + ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО 200 мл

АУТАН ДЖУНИЪР ГЕЛ 100 мл

МУНДЖАРО КУИК ПЕН инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка 5 мг/доза 4 дози

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АЛЕРГОДИЛ спрей за нос, разтвор 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 окт 2025г. в 14:07:24

ВИКТОРИЯ БЮТИ ДЕПИЛИРАЩ КРЕМ СЕНЗИТИВ 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 окт 2025г. в 14:01:51

ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 окт 2025г. в 14:00:22

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Коментар на: ЕДИН БЪЛГАРИН от 27 окт 2025г. в 12:53:01

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 окт 2025г. в 12:22:27
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival