Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече

Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече

Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече - изображение

Необходими продукти:

за пълнежа:

  • 1/4 чаена чаша дулсе де лече
  • 1 супена лъжица масло на стайна температура

за кексчетата:

  • 2/3 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица бакпулвер
  • 6 супени лъжици безсолно масло на стайна температура
  • 1/3 чаена чаша захар
  • 1/4 чаена чаша дулсе де лече
  • 2 яйца на стайна температура
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Разбъркайте маслото и дулсе де лече, докато се комбинират добре.

Направете 4 еднакви големи капки върху тава за печене и оставете за най-малко 30 минути във фризер, за да се втвърдят.

Пригответе 4 купички (тези, които използвате за крем карамел) и ги намажете с масло и поръсете със захар.

Брашното, солта и бакпулвера пресейте в купа.

С миксер на висока степен разбийте захарта с маслото до светла пухкава смес. Добавете дулсе де лече и продължете да разбърквате, за да се комбинират. Добавете яйцата (едно по едно), накрая сложете ванилията. Намалете скоростта на миксера и изсипете сухите съставки.

Разпределете тестото между приготвените купички. С лъжица направете малки върхове в центъра на всяка купичка от тестото, а отгоре поставете замразения дулсе де лече.

Поставете купичките в тава, за да ви е удобно при поставянето и изкарването от фурната и ги опечете на 180 градуса за около 23-25 минути.

Обърнете кексчетата в чиния и ги сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети