Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече
![Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/keksche-dulse-de-leche.jpg)
Необходими продукти:
за пълнежа:
- 1/4 чаена чаша дулсе де лече
- 1 супена лъжица масло на стайна температура
за кексчетата:
- 2/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 6 супени лъжици безсолно масло на стайна температура
- 1/3 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша дулсе де лече
- 2 яйца на стайна температура
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото и дулсе де лече, докато се комбинират добре.
Направете 4 еднакви големи капки върху тава за печене и оставете за най-малко 30 минути във фризер, за да се втвърдят.
Пригответе 4 купички (тези, които използвате за крем карамел) и ги намажете с масло и поръсете със захар.
Брашното, солта и бакпулвера пресейте в купа.
С миксер на висока степен разбийте захарта с маслото до светла пухкава смес. Добавете дулсе де лече и продължете да разбърквате, за да се комбинират. Добавете яйцата (едно по едно), накрая сложете ванилията. Намалете скоростта на миксера и изсипете сухите съставки.
Разпределете тестото между приготвените купички. С лъжица направете малки върхове в центъра на всяка купичка от тестото, а отгоре поставете замразения дулсе де лече.
Поставете купичките в тава, за да ви е удобно при поставянето и изкарването от фурната и ги опечете на 180 градуса за около 23-25 минути.
Обърнете кексчетата в чиния и ги сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мини чийзкейк с карамел
- Мъфини без захар с овесени ядки и бадемово мляко
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Мъфини с боровинки
- Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло
Коментари към Кексче с течен пълнеж от дулсе де лече