Кексчета с ябълка

Кексчета, покрити с ябълка, за следобедна наслада с чай. Пухкави и свежи, подходящи за десерт, може да ги приготвите за училище или за работа.
Необходими продукти:
- 150 грама краве масло, нарязано на кубчета
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 3 яйца
- 2 чаени чаши пресято брашно с набухвател
- 1 чаена лъжичка канела
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 3 червени ябълки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Сложете в 12 формички за кексчета хартиени чашки.
В малка купа разбийте с миксер до кремообразна текстура маслото, захарта и ванилията. Постепенно добавяйте яйцата, като непрекъснато разбивате. Прехвърлете сместа в по-голяма купа и добавете брашното, канелата и млякото. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Обелете една ябълка и я настържете, след което я добавете към сместа и разбъркайте. Изсипете от получената смес в хартиените чашки за кексчета, така че да се напълнят 2/3 от обема.
Нарежете останалите 2 ябълки на тънки филийки и поставете по 5 върху всяко кексче, след което сложете във фурната да се изпекат за 25-30 минути или до златисто. Охладете върху телена поставка и сервирайте с чаша топъл чай или опаковайте за училище или за работа.
Да ви е сладко!
newideafood.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини със заквасена сметана, ягоди и шоколад
- Мини кексчета с фурми
- Картофени мъфини с шунка, яйце и кашкавал
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Зеленчукови мъфини със семена
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Кексчета с ябълка