Кексчета с ябълка

Кексчета, покрити с ябълка, за следобедна наслада с чай. Пухкави и свежи, подходящи за десерт, може да ги приготвите за училище или за работа.
Необходими продукти:
- 150 грама краве масло, нарязано на кубчета
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 3 яйца
- 2 чаени чаши пресято брашно с набухвател
- 1 чаена лъжичка канела
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 3 червени ябълки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Сложете в 12 формички за кексчета хартиени чашки.
В малка купа разбийте с миксер до кремообразна текстура маслото, захарта и ванилията. Постепенно добавяйте яйцата, като непрекъснато разбивате. Прехвърлете сместа в по-голяма купа и добавете брашното, канелата и млякото. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Обелете една ябълка и я настържете, след което я добавете към сместа и разбъркайте. Изсипете от получената смес в хартиените чашки за кексчета, така че да се напълнят 2/3 от обема.
Нарежете останалите 2 ябълки на тънки филийки и поставете по 5 върху всяко кексче, след което сложете във фурната да се изпекат за 25-30 минути или до златисто. Охладете върху телена поставка и сервирайте с чаша топъл чай или опаковайте за училище или за работа.
Да ви е сладко!
newideafood.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини без захар с овесени ядки и бадемово мляко
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Лесни кексчета с прясно мляко
- Мъфини с боровинки
Коментари към Кексчета с ябълка