Кексчета с джинджифил и круша
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици краве масло, нарязано на 15 малки парчета
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 твърди круши, нарязани на кръгчета
- 1 и 1/2 чаши пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 2 чаени лъжички джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка канела на прах + още за гарниране
- 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка сол
- щипка смлян карамфил
- 1/2 чаша кафява захар
- 1/2 чаша вряща вода
- 1/3 чаша меласа
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 яйца
- 1/3 чаша зехтин
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете 15 формички за мъфини и сложете в тях по парче масло и по 1/2 чаена лъжичка кленов сироп. Нарежете крушите на 15 кръгчета, разпределете ги по едно във формичките.
Комбинирайте брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата, индийското орехче, солта и карамфила.
Разбъркайте кафявата захар, врящата вода, меласата и содата за хляб до образуване на пяна. Добавете последователно яйцата, зехтина и брашнената смес, без да спирате да бъркате, докато се получи гладка консистенция.
Разпределете тестото във формичките за мъфини и изпечете за 18-22 минути в загрятата фурна.
Охладете и сервирайте, като обърнете кексчетата. По желание гарнирайте с канела.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Мъфини с боровинки и портокали
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Мъфини с боровинки
Коментари към Кексчета с джинджифил и круша