Кашкавалки с плънка от топено сирене

Начин на приготвяне:
150 грама кашкавал
150 грама топено сирене
1 белтък и 2 жълтъка
1 чаена чаша брашно (количеството е приблизително)
сол на вкус (съобразете и солеността на сирената)
чесън на вкус
сусам за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, към него прибавете едно цяло яйце, подправки на вкус, включително чесън, и брашното (използвайте толкова, колкото консистенцията да започне да наподобява тесто, целта е да преобладава кашкавалът).
Тестото приберете в хладилника за 30 минути, след което извадете и разточете тънко. Изрежете кръгчета с помощта на чаша и в средата на всяко сложете по малко от топеното сирене. "Затворете", оформяйки "чувалче" или по друг начин, който предпочитате. Намажете повърхността на закуските с жълтък и подредете в тава на известно разстояние една от друга.
Изпечете кашкавалките на средна температура в продължение на около 30 минути.
Може да поръсите със сусам.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
Коментари към Кашкавалки с плънка от топено сирене