Кашкавалки с плънка от топено сирене

Начин на приготвяне:
150 грама кашкавал
150 грама топено сирене
1 белтък и 2 жълтъка
1 чаена чаша брашно (количеството е приблизително)
сол на вкус (съобразете и солеността на сирената)
чесън на вкус
сусам за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, към него прибавете едно цяло яйце, подправки на вкус, включително чесън, и брашното (използвайте толкова, колкото консистенцията да започне да наподобява тесто, целта е да преобладава кашкавалът).
Тестото приберете в хладилника за 30 минути, след което извадете и разточете тънко. Изрежете кръгчета с помощта на чаша и в средата на всяко сложете по малко от топеното сирене. "Затворете", оформяйки "чувалче" или по друг начин, който предпочитате. Намажете повърхността на закуските с жълтък и подредете в тава на известно разстояние една от друга.
Изпечете кашкавалките на средна температура в продължение на около 30 минути.
Може да поръсите със сусам.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Запеканка от тиквички с домати и кашкавал
Коментари към Кашкавалки с плънка от топено сирене