Кашкавалки с масло и магданоз
Необходими продукти:
280 грама брашно
230 милилитра негъсто кисело мляко
400 грама кашкавал
60 грама масло
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици набухвател
1/2 чаена лъжица сода
черен пипер на вкус
сух магданоз на вкус
жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете сухите съставки, към тях прибавете маслото, което сте извадили от хладилника и ги стрийте заедно, за да се получат трохи.
Настържете кашкавала, изсипете го при трохите, постепенно прибавете киселото мляко, замесвайки тесто.
Ако се получи лепкаво, използвайте още малко брашно, но не прекалявайте.
Разстелете го върху плота в кръг с дебелина на пласта около 2 сантиметра.
Разрежете на 10 - 12 триъгълника.
Подредете ги в съд, чието дъно сте застлали с хартия за печене или подмажете с олио/масло.
Намажете повърхността с разбит жълтък, смесен с вода в съотношение 1:1.
Изпечете до зачервяване при 200 градуса (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НОРМАЦЕЛ капсули * 60
БИЛКОВА СМЕС №8 120 г ЗДРАВНИЦА
ДРЕНА КОМПЛЕКС капсули * 30 ВИТАГОЛД
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ВОДА ЗА УСТА ЕЛУДРИЛ СВЕЖ ДЪХ 500 мл
ДИУРЕТИК ФОРМУЛА капсули 300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Обикновен маслен крем
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Сок и отвара от магданоз помагат за отслабване
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Кашкавалки с масло и магданоз