Кашкавалки с масло и магданоз
Необходими продукти:
280 грама брашно
230 милилитра негъсто кисело мляко
400 грама кашкавал
60 грама масло
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици набухвател
1/2 чаена лъжица сода
черен пипер на вкус
сух магданоз на вкус
жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете сухите съставки, към тях прибавете маслото, което сте извадили от хладилника и ги стрийте заедно, за да се получат трохи.
Настържете кашкавала, изсипете го при трохите, постепенно прибавете киселото мляко, замесвайки тесто.
Ако се получи лепкаво, използвайте още малко брашно, но не прекалявайте.
Разстелете го върху плота в кръг с дебелина на пласта около 2 сантиметра.
Разрежете на 10 - 12 триъгълника.
Подредете ги в съд, чието дъно сте застлали с хартия за печене или подмажете с олио/масло.
Намажете повърхността с разбит жълтък, смесен с вода в съотношение 1:1.
Изпечете до зачервяване при 200 градуса (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТРОЛ УОТЪР ПИЛ таблетки * 60
БИО СОК ОТ МАГДАНОЗ 200 мл
СИЙСТАРС ПОМОРИЕ БЕЙ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл
ТИСИЛИН КЛИЙНС МИНЕРАЛНА ПРОГРАМА NATURE`S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОБИОТЕЧ ДЕЗЪРТ капсули * 100
КАЛИВИТА МУЛТИВИТАМИНИ ВИТАЛ ЗА КРЪВНА ГРУПА А таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Обикновен маслен крем
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Кашкавалки с масло и магданоз