Кашкавалки с масло и магданоз

Необходими продукти:
280 грама брашно
230 милилитра негъсто кисело мляко
400 грама кашкавал
60 грама масло
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици набухвател
1/2 чаена лъжица сода
черен пипер на вкус
сух магданоз на вкус
жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете сухите съставки, към тях прибавете маслото, което сте извадили от хладилника и ги стрийте заедно, за да се получат трохи.
Настържете кашкавала, изсипете го при трохите, постепенно прибавете киселото мляко, замесвайки тесто.
Ако се получи лепкаво, използвайте още малко брашно, но не прекалявайте.
Разстелете го върху плота в кръг с дебелина на пласта около 2 сантиметра.
Разрежете на 10 - 12 триъгълника.
Подредете ги в съд, чието дъно сте застлали с хартия за печене или подмажете с олио/масло.
Намажете повърхността с разбит жълтък, смесен с вода в съотношение 1:1.
Изпечете до зачервяване при 200 градуса (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НОРМАЦЕЛ капсули * 60
СУОНСЪН МАГДАНОЗ капсули 650 мг * 90
ПРОМОБИОХЕРБА ВОДНИ КАПСУЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ * 100
МАГДАНОЗ капсули 450 мг * 100 NATURE'S WAY
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ЗА ОТСЛАБВАНЕ 280 г
ДИУРЕТИК ФОРМУЛА капсули 300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Обикновен маслен крем
Коментари към Кашкавалки с масло и магданоз