Соленки с кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1 чаена чаша кашкавал, настърган
- 4 супени лъжици безсолно масло, нарязано на кубчета
- 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
- 3/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, чесъна и червения пипер и разбъркайте.
- Добавете кашкавала и магданоза и отново разбъркайте.
- Прибавете маслото и го втрийте с ръце в останалите съставки.
- Направете кладенче и постепенно добавете млякото, замесвайки меко и лепкаво тесто.
- Прехвърлете го върху набрашнена повърхност, поръсете го с брашно и месете, докато спре да лепне. Добавете брашно, колкото е необходимо.
- Разточете лист с дебелина около 2,5 сантиметра и изрежете соленките в желаната форма.
- Подредете ги в подмазана тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за 10-15 минути и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Кои хора трябва да внимават с консумацията на чесън?
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Хрупкави домашни солети
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
Коментари към Соленки с кашкавал и чесън