Соленки с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1 чаена чаша кашкавал, настърган
- 4 супени лъжици безсолно масло, нарязано на кубчета
- 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
- 3/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, чесъна и червения пипер и разбъркайте.
- Добавете кашкавала и магданоза и отново разбъркайте.
- Прибавете маслото и го втрийте с ръце в останалите съставки.
- Направете кладенче и постепенно добавете млякото, замесвайки меко и лепкаво тесто.
- Прехвърлете го върху набрашнена повърхност, поръсете го с брашно и месете, докато спре да лепне. Добавете брашно, колкото е необходимо.
- Разточете лист с дебелина около 2,5 сантиметра и изрежете соленките в желаната форма.
- Подредете ги в подмазана тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за 10-15 минути и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
NURS ЖЕЛИРАНИ КАПСУЛИ С ЛИМОН, МАГДАНОЗ И ЧЕСЪН * 60
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ЧЕСЪН ПЛЮС МАГДАНОЗ капсули 545 мг * 100 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Отглеждане на магданоз
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Магданоз
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Соленки с кашкавал и чесън