Кашкавален сос с чесън, магданоз и копър

Необходими продукти:
150 грама кашкавал или друг вид сирене (твърдо или меко, може и топено), каквото предпочитате (важното е да не се пресече или стопи по време на термичната обработка)
копър, магданоз и розмарин - на вкус
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжица зехтин
черен и червен пипер на вкус
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала или смелете избрания основен продукт с блендер. Прибавете червен и черен пипер на вкус, накълцани пресни копър и магданоз, колкото желаете. Сложете и розмарин, който преди това счукайте, за да стане на прах.
Разбира се, може да използвате и други подправки, които предпочитате, но съветът ни е сред тях да няма босилек, тъй като съчетанието му с различните сирена би могло да се окаже несполучливо.
Сложете и една или повече скилидки ситно нарязан чесън.
След това налейте чаена лъжичка прясно мляко и също толкова масло. Разбъркайте съставките и затоплете комбинацията. Тя трябва да се разтопи (бъркайте непрекъснато).
Към така приготвения сос добавете чаена лъжица зехтин и тогава свалете от огъня.
Разбъркайте още веднъж и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: pokushay.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Сос Бъфало
- Сладък сос чили
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Кашкавален сос с чесън, магданоз и копър