Кашкавален сос с чесън, магданоз и копър
Необходими продукти:
150 грама кашкавал или друг вид сирене (твърдо или меко, може и топено), каквото предпочитате (важното е да не се пресече или стопи по време на термичната обработка)
копър, магданоз и розмарин - на вкус
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжица зехтин
черен и червен пипер на вкус
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала или смелете избрания основен продукт с блендер. Прибавете червен и черен пипер на вкус, накълцани пресни копър и магданоз, колкото желаете. Сложете и розмарин, който преди това счукайте, за да стане на прах.
Разбира се, може да използвате и други подправки, които предпочитате, но съветът ни е сред тях да няма босилек, тъй като съчетанието му с различните сирена би могло да се окаже несполучливо.
Сложете и една или повече скилидки ситно нарязан чесън.
След това налейте чаена лъжичка прясно мляко и също толкова масло. Разбъркайте съставките и затоплете комбинацията. Тя трябва да се разтопи (бъркайте непрекъснато).
Към така приготвения сос добавете чаена лъжица зехтин и тогава свалете от огъня.
Разбъркайте още веднъж и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: pokushay.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Кашкавален сос с чесън, магданоз и копър