Кашкавалени бисквитки с чесън, магданоз и маслини

Необходими продукти:
300 грама брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица захар на пясък
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица сушени чеснови люспи или 2 скилидки пресен чесън
120 грама охладено краве масло + още 50 грама за намазване на бисквитките
1 чаена чаша прясно мляко с масленост 3,2% (може да използвате кефир)
200 грама настърган кашкавал
1/2 чаена чаша нарязан пресен магданоз
нарязани на кръгчета зелени маслини - количеството е на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в подходяща удобна купа. Прибавете към него бакпулвера, захарта, солта и чесъна.
Настържете охладеното масло върху сухата смес и разбъркайте, за да се получат трохи. Към тях прибавете настъргания кашкавал и 2/3 от накълцания магданоз (останалото оставете за украса), тогава налейте и прясното мляко.
Замесете еднородно тесто.
Застелете с пергамент дъното на тава и в нея подредете кръгчета от тестото, които оформяйте с помощта на лъжица.
Изпечете бисквитките при температура от 180 градуса, докато станат златисти (около 20-25 минути са достатъчни).
През това време разтопете останалите 50 грама масло, подсолете и прибавете магданоза. По желание сложете и скилидка чесън. Разбъркайте и с тази смес намажете готовите бисквитки.
Добър апетит!
Снимка: vkysnoemenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Соленки с масло и кашкавал
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Сладки гъбки
- Меки маслени бисквитки с крема сирене и шоколад
Коментари към Кашкавалени бисквитки с чесън, магданоз и маслини