Кашкавалена бутер баница

Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 350-400 грама кашкавал
- 1 жълтък
- 4-5 супени лъжици майонеза или заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Настържете едро кашкавала (може да използвате друг вид сирене).
Изсипете го в купа и прибавете майонезата/сметаната. Разбъркайте, сместа трябва да стане пластична и еднородна. В случай че се получи суха, добавете още малко сметана или майонеза.
Подмажете форма с диаметър 20-22 сантиметра с малко олио или покрийте дъното и стените с пергамент.
Разпределете бутер тестото (предварително размразено) в съда, като то трябва да обхване и стените му. Може първо да го разточите.
След това изсипете кашкаваления пълнеж и заравнете повърхността.
Подвийте краищата на тестото навътре и ги намажете с жълтъка, който преди това разбийте с 1 супена лъжица вода.
Изпечете баницата в загрята фурна. Градусите да са 180, а необходимото време е около 20-30 минути.
Може да поднесете златистата вкуснотия и топла, и студена.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Банички със сирене
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Вита баница с цели вишни и пудра захар
Коментари към Кашкавалена бутер баница