Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Кашкавалена бутер баница

Кашкавалена бутер баница

Кашкавалена бутер баница - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама бутер тесто
  • 350-400 грама кашкавал
  • 1 жълтък
  • 4-5 супени лъжици майонеза или заквасена сметана

Кашкавалена баница

Начин на приготвяне:

Настържете едро кашкавала (може да използвате друг вид сирене).

кашкавал

Изсипете го в купа и прибавете майонезата/сметаната. Разбъркайте, сместа трябва да стане пластична и еднородна. В случай че се получи суха, добавете още малко сметана или майонеза.

майонеза

Подмажете форма с диаметър 20-22 сантиметра с малко олио или покрийте дъното и стените с пергамент.

Разпределете бутер тестото (предварително размразено) в съда, като то трябва да обхване и стените му. Може първо да го разточите.

тесто

След това изсипете кашкаваления пълнеж и заравнете повърхността.

кашкавал

Подвийте краищата на тестото навътре и ги намажете с жълтъка, който преди това разбийте с 1 супена лъжица вода.

тесто

Изпечете баницата в загрята фурна. Градусите да са 180, а необходимото време е около 20-30 минути.

баница

Може да поднесете златистата вкуснотия и топла, и студена.

баница

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно