Кашкавалена бутер баница
Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 350-400 грама кашкавал
- 1 жълтък
- 4-5 супени лъжици майонеза или заквасена сметана

Начин на приготвяне:
Настържете едро кашкавала (може да използвате друг вид сирене).

Изсипете го в купа и прибавете майонезата/сметаната. Разбъркайте, сместа трябва да стане пластична и еднородна. В случай че се получи суха, добавете още малко сметана или майонеза.

Подмажете форма с диаметър 20-22 сантиметра с малко олио или покрийте дъното и стените с пергамент.
Разпределете бутер тестото (предварително размразено) в съда, като то трябва да обхване и стените му. Може първо да го разточите.

След това изсипете кашкаваления пълнеж и заравнете повърхността.

Подвийте краищата на тестото навътре и ги намажете с жълтъка, който преди това разбийте с 1 супена лъжица вода.

Изпечете баницата в загрята фурна. Градусите да са 180, а необходимото време е около 20-30 минути.

Може да поднесете златистата вкуснотия и топла, и студена.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Банички със сирене
- Рецепти за дърпана баница със сирене
Коментари към Кашкавалена бутер баница