Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Кашкавалена баница от тесто с извара и сусам

Кашкавалена баница от тесто с извара и сусам

Кашкавалена баница от тесто с извара и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама извара
  • 2 яйца
  • 1,5 чаени чаши (с вместимост 200 милилитра) пшенично брашно
  • 150 грама краве масло
  • по 1/4 чаена лъжица сол, захар и сода
  • 300 грама твърд кашкавал
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1 скилидка чесън
  • 2 чаени лъжици подправки (най-подходящи са провансалските)
  • сусамови семена


Начин на приготвяне:

Нарежете кравето масло на парчета, сложете ги в тенджера и разтопете на бавен огън, без мазнината да кипва. Прибавете захарта, солта, содата (да не бъде изгасена), след това пресятото брашно, едно яйце и изварата.

Замесете тесто, разделете го на две равни части и приберете в хладилника и се заемете с плънката.

Настържете кашкавала, смесете го с второто яйце, сметаната, пресования чесън и подправките.

Половината от тестото разпределете по дъното и стените на тава. Покрийте с плънката и затворете с втората част от тестото, като прищипете краищата на двата слоя.

Поръсете със сусамови семена и изпечете баницата за 35-40 минути (докато се зачерви), а температурата на фурната да бъде средна (180 градуса).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно