Кашкавалена баница от тесто с извара и сусам

Необходими продукти:
- 250 грама извара
- 2 яйца
- 1,5 чаени чаши (с вместимост 200 милилитра) пшенично брашно
- 150 грама краве масло
- по 1/4 чаена лъжица сол, захар и сода
- 300 грама твърд кашкавал
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 1 скилидка чесън
- 2 чаени лъжици подправки (най-подходящи са провансалските)
- сусамови семена
Начин на приготвяне:
Нарежете кравето масло на парчета, сложете ги в тенджера и разтопете на бавен огън, без мазнината да кипва. Прибавете захарта, солта, содата (да не бъде изгасена), след това пресятото брашно, едно яйце и изварата.
Замесете тесто, разделете го на две равни части и приберете в хладилника и се заемете с плънката.
Настържете кашкавала, смесете го с второто яйце, сметаната, пресования чесън и подправките.
Половината от тестото разпределете по дъното и стените на тава. Покрийте с плънката и затворете с втората част от тестото, като прищипете краищата на двата слоя.
Поръсете със сусамови семена и изпечете баницата за 35-40 минути (докато се зачерви), а температурата на фурната да бъде средна (180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Пилешки терин със зеленчуци
- Баница с плънка от кайма и лук
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Баница с риба и лук
- Чеснов хляб с кашкавал и маслини
- Баница със зеле и копър
- Отворена баница с печени домати и сирена
Коментари към Кашкавалена баница от тесто с извара и сусам