Каша от елда с мляко и масло
Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
1 чаена чаша сварено прясно мляко с масленост 3,5%
2 чаени чаши вода
краве масло на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера и когато заври, прибавете елдата. Сложете сол на вкус, затворете съда с капак и нека елдата се вари на слаб огън в продължение на 15 - 20 минути.
Разпределете кашата в дълбоки чинии, сложете във всяка по парченце масло и изчакайте то да се разтопи. След това залейте с топлото мляко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ЕЛДА 6+ месеца 200 г
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Софт храни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Каша от елда с мляко и масло