Картофи с домати и микс от подправки в масло
Необходими продукти:
За 1-2 порции
2 картофа
4 домата
4 супени лъжици растително олио
200 грама масло
2 чаени лъжици кимион
2 чаени лъжици горчица на зърна
2 чаени лъжици смлян кориандър
2 чаени лъжици куркума
1 чаена лъжица смлян черен пипер
смляно чили на вкус
1-2 чаени лъжици настърган пресен джинджифил
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и нарежете на едри кубчета. По същия начин нарежете и доматите.
Сгорещете олиото в тиган, прибавете зърната горчица, кимиона, куркумата, кориандъра, черния пипер и чилито. Затоплете подправките на слаб огън, след това прибавете към тях маслото и джинджифила.
Няколко минути по-късно изсипете кубчетата домати в съда и нека се пържат кратко (няколко минути) на среден огън.
Ред е на картофите, прибавете и тях към останалите продукти, също ситно нарязания магданоз, сол на вкус и разбъркайте всичко.
След 5 минути ароматното ястие е готово. Може да свалите от котлона и да поднесете. Ако желаете, сервирайте като гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Калоферче
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Картофи с домати и микс от подправки в масло