Картофи с бекон и кремообразен сос от горчица
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 4-5 тънки резена бекон (може да замените с алтернативен веган вариант)
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица брашно
- 1/3 чаена чаша вода
- 1/4 чаена чаша бял винен оцет или ябълков
- 1/2 чаена лъжица горчица
- 1 супена лъжица олио
- 5 стръка зелен лук, тънко нарязани
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност, като посолите водата, в която се варят.
Когато омекнат, ги полейте със студена вода, охладете и обелете. Нарежете на хапки с желаната от вас големина - по едри или по-дребни, както ви харесва.
Изпържете бекона (ако използвате веген бекон, го изпържете в 1 лъжица олио). Когато стане хрупкав, отцедете и нарежете на парченца.
Захарта, брашното, водата, оцета, горчицата и олиото разбъркайте в купичка, след което загрейте в касерола, докато сосът се сгъсти. Полейте картофите, добавете бекона и лука, разбъркайте и подправете на вкус.
Сервирайте ястието, а дали ще го поднесете топло или студено е въпрос на личен вкус.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Картофи с бекон и кремообразен сос от горчица