Картофи "Дофин"
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 ч. ч. прясно мляко
1-2 яйца
200 гр твърдо сирене
1 червена чушка
1 скилидка чесън
зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 3-5 мм. Настържете сиренето. Разбийте яйцата и ги смесете с млякото, овкусете със сол и пипер, добавете по-голямата част от сиренето. Нарежете чушката на малки и тънки парченца.
Подмажете тавата, в която ще печете със зехтин и натъркайте с чесън. Сложете половината от картофите, залейте с част от подготвената смес, поръсете с нарязаната чушка. Следват останалите картофи, другата част от соса, чушката. Натрошете останалото сирене и поставете във фурната, загрята до 200 градуса за около 40-50 минути. Първоначално може да затворите тавата с капак и да го махнете, когато ястието е почти готово, за да придобие златист цвят.
Картофите се поднасят горещи. Може да направите някакъв интересен сос, например, доматен с грах.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Картофи "Дофин"