Картофи "Дофин"

Необходими продукти:
1 кг картофи
1 ч. ч. прясно мляко
1-2 яйца
200 гр твърдо сирене
1 червена чушка
1 скилидка чесън
зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 3-5 мм. Настържете сиренето. Разбийте яйцата и ги смесете с млякото, овкусете със сол и пипер, добавете по-голямата част от сиренето. Нарежете чушката на малки и тънки парченца.
Подмажете тавата, в която ще печете със зехтин и натъркайте с чесън. Сложете половината от картофите, залейте с част от подготвената смес, поръсете с нарязаната чушка. Следват останалите картофи, другата част от соса, чушката. Натрошете останалото сирене и поставете във фурната, загрята до 200 градуса за около 40-50 минути. Първоначално може да затворите тавата с капак и да го махнете, когато ястието е почти готово, за да придобие златист цвят.
Картофите се поднасят горещи. Може да направите някакъв интересен сос, например, доматен с грах.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени усмивки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картоф
Коментари към Картофи "Дофин"