Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофи ветрило с бекон и млечен сос

Картофи ветрило с бекон и млечен сос

Картофи ветрило с бекон и млечен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 450 грама бекон – нарязан на 4-сантиметрови парчета, с дебелина 0,5 сантиметра
  • 4 супени лъжици разтопено краве масло
  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 1 супена лъжица - наситнен магданоз

за млечния сос:

  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 220 грама крема сирене
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена чаша див лук – наситнен

Начин на приготвяне:

С нож направете напречни разрези в картофите, като внимавате да не ги разрежете до долу, а оставите последните 5-6 милиметра отдолу цели.

Гответе ги в микровълнова фурна за 5 минути.

Смесете в една купичка маслото, чесъна и магданоза. С получената смес намажете картофите и подправете със сол и черен пипер.

Във всеки прорез сложете по парче бекон.

Прехвърлете картофите в тава, която предварително сте застелили с хартия. Печете пълнените картофи, докато станат златисти и хрупкави - на 200 градуса за 30 минути.

В тиган загрейте прясното мляко и крема сиренето, бъркайте, за да се комбинират добре съставките и да получите кремообразна консистенция. Добавете нарязания див лук.

Сервирайте картофите, полети със соса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиБотаникаНовиниЛечения