Картофи ветрило с бекон и млечен сос

Необходими продукти:
- 4 картофа
- 450 грама бекон – нарязан на 4-сантиметрови парчета, с дебелина 0,5 сантиметра
- 4 супени лъжици разтопено краве масло
- 1 супена лъжица пресован чесън
- 1 супена лъжица - наситнен магданоз
за млечния сос:
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 220 грама крема сирене
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена чаша див лук – наситнен
Начин на приготвяне:
С нож направете напречни разрези в картофите, като внимавате да не ги разрежете до долу, а оставите последните 5-6 милиметра отдолу цели.
Гответе ги в микровълнова фурна за 5 минути.
Смесете в една купичка маслото, чесъна и магданоза. С получената смес намажете картофите и подправете със сол и черен пипер.
Във всеки прорез сложете по парче бекон.
Прехвърлете картофите в тава, която предварително сте застелили с хартия. Печете пълнените картофи, докато станат златисти и хрупкави - на 200 градуса за 30 минути.
В тиган загрейте прясното мляко и крема сиренето, бъркайте, за да се комбинират добре съставките и да получите кремообразна консистенция. Добавете нарязания див лук.
Сервирайте картофите, полети със соса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Пълнени картофи с кайма, зеленчуци и кашкавал
Коментари към Картофи ветрило с бекон и млечен сос