Картофен огретен в сос от мляко, сирена и копър

Необходими продукти:
- 4 картофа
- връзка копър
- 100 грама моцарела
- 60 грама сирене Чедър
- 1 супена лъжица брашно
- 20 грама масло
- 200 милилитра прясно мляко
- щипка индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса, за да загрее, докато приготвите продуктите.
Обелете картофите на тънки кръгчета.
Разтопете маслото в тиган на средна температура, прибавете брашното и разбъркайте старателно. След това постепенно налейте прясното мляко и бъркайте до получаването на гъст сос.
Когато го свалите от котлона, добавете настърганите сирена и наситнения копър.
Подправете соса със сол, индийско орехче и черен пипер.
Подмажете тава с масло, в нея подредете един слой картофи, върху него разпределете сос, отново картофи и ги покрийте с останалото количество млечна смес.
Поръсете със сирене или кашкавал по избор и изпечете в горещата фурна за около половин час.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофен огретен в сос от мляко, сирена и копър