Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Картофено пюре с леща и лук

Картофено пюре с леща и лук

Картофено пюре с леща и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама картофи
  • 50 грама червена леща
  • 1 глава лук
  • 150 милилитра зеленчуков бульон
  • 2 скилидки чесън
  • връзка кориандър
  • 1/2 чили чушка
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • 1 супена лъжица олио

 

Начин на приготвяне:

Обелените картофи измийте под студена течаща вода, нарежете на кубчета. Лука и чесъна накълцайте ситно.

Сгорещете олиото и в него запържете подготвените продукти. Към тях прибавете лещата, налейте зеленчуковия бульон и задушете всичко за 20 минути на бавен огън (до готовност).

Чушката почистете от семената и я нарежете заедно с кориандъра ситно.

Налейте малко олио (2 супени лъжици) в сместа и пюрирайте. Подправете с лимоновия сок, кориандъра, лютата чушка.

Разбъркайте и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаАлтернативна медицинаСнимкиЛайфстайлНовиниЛечения