Картофено пюре с леща и лук
Необходими продукти:
- 200 грама картофи
- 50 грама червена леща
- 1 глава лук
- 150 милилитра зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън
- връзка кориандър
- 1/2 чили чушка
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Обелените картофи измийте под студена течаща вода, нарежете на кубчета. Лука и чесъна накълцайте ситно.
Сгорещете олиото и в него запържете подготвените продукти. Към тях прибавете лещата, налейте зеленчуковия бульон и задушете всичко за 20 минути на бавен огън (до готовност).
Чушката почистете от семената и я нарежете заедно с кориандъра ситно.
Налейте малко олио (2 супени лъжици) в сместа и пюрирайте. Подправете с лимоновия сок, кориандъра, лютата чушка.
Разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Картофено пюре с кисело мляко, пармезан и босилек
- Топла салата от картофено пюре с яйца и кисели краставички
- Как се прави картофено пюре
- Картофено пюре с печени орехи
Коментари към Картофено пюре с леща и лук