Картофено пюре, запечено с кашкавал и домати
Необходими продукти:
1 килограм картофи
400 милилитра прясно мляко
300 грама настърган кашкавал
200 грама праз
10 грама масло
2-3 скилидки чесън
1 домат
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, в която добавете чесъна и други подправки, които обичате.
През това време нарежете праза на ситно и го изпържете в маслото.
След това изсипете праза във врящото мляко и изключете котлона. Настържете кашкавала директно в същия съд и разбъркайте всичко старателно.
Когато картофите се сварят, отцедете ги от водата и намачкайте. Прибавете млечната смес с праза и кашкавал. Може да сложите сух или нарязан пресен магданоз, ако желаете.
Подмажете подходяща форма с масло и в нея изсипете пюрето. По повърхността му подредете кръгчета домат и поръсете с останалия настърган кашкавал.
Изпечете във фурната при температура от 190 градуса, докато повърхността се зачерви.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с цвекло и сметана
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
- Картофено пюре с кисело мляко и лук
Коментари към Картофено пюре, запечено с кашкавал и домати