Картофено пюре с прясно мляко и яйца
Необходими продукти:
- 12 картофа
- 200 милилитра прясно мляко
- 40 грама масло
- 2 яйца
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете до готовност предварително обелените картофи.
След като водата кипне, подсолете, затворете съда с капак и намелете температурата на котлона до средна.
Когато картофите са готови, отцедете водата и ги оставете за известно време в тенджерата (без капак).
След това добавете маслото и намачкайте (може да използвате миксер).
Налейте малко прясно мляко, продължете да разбивате/намачквате. Така постепенно прибавете и останалото количество (не слагайте всичкото наведнъж).
Накрая чукнете двете яйца и разбийте.
Пюрето ще се получи въздушно и без бучки.
Може да го поднесете като гарнитура към месни или зеленчукови ястия, също риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Как се прави картофено пюре
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Картофено пюре с броколи и грах
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
- Картофено пюре с цвекло и сметана
- Топла салата от картофено пюре с яйца и кисели краставички
Коментари към Картофено пюре с прясно мляко и яйца