Бутер питки с картофено пюре, шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 200 грама настърган кашкавал
- 100 грама топено сирене
- 500 грама картофи
- сол, черен пипер
- 20 грама краве масло
- 150 грама нарязана ситно шунка
- 1 разбит жълтък за намазване
- допълнително кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги обелете. Докато са топли ги сложете в купа, добавете сол, черен пипер и масло. Намачкайте ги с преса и прибавете шунката, нарязаното топено сирене, кашкавала и разбъркайте.
Изрежете от тестото кръгли форми и ги сложете в купички. Напълнете ги с картофената смес и завийте краищата.

Застелете тава с незалепваща хартия и подредете получените питки. Намажете ги с разбит жълтък и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете за 10 минути, извадете за кратко, поръсете с кашкавал и допечете още 10 минути. След готовност охладете, разпределете питките в чинии и поднесете с гарнитура по избор.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cuisinedouceuretpartage.com
Коментари към Бутер питки с картофено пюре, шунка и кашкавал