Бутер питки с картофено пюре, шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 200 грама настърган кашкавал
- 100 грама топено сирене
- 500 грама картофи
- сол, черен пипер
- 20 грама краве масло
- 150 грама нарязана ситно шунка
- 1 разбит жълтък за намазване
- допълнително кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги обелете. Докато са топли ги сложете в купа, добавете сол, черен пипер и масло. Намачкайте ги с преса и прибавете шунката, нарязаното топено сирене, кашкавала и разбъркайте.
Изрежете от тестото кръгли форми и ги сложете в купички. Напълнете ги с картофената смес и завийте краищата.
Застелете тава с незалепваща хартия и подредете получените питки. Намажете ги с разбит жълтък и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете за 10 минути, извадете за кратко, поръсете с кашкавал и допечете още 10 минути. След готовност охладете, разпределете питките в чинии и поднесете с гарнитура по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cuisinedouceuretpartage.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Цветни рулца от тортила питки
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Ванилова пясъчна пита с крема сирене
- Ябълкова пита с тесто от извара
- Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови
Коментари към Бутер питки с картофено пюре, шунка и кашкавал