Картофени хапки с каперси и пармезан
Превърнете картофите в неустоими хапки с лимон и каперси, които ще придадат ярък вкус на това предястие.
Необходими продукти:
- 12 малки червени картофа, нарязани наполовина
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици наситнен див лук, наситнен (или шарена сол на вкус)
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 2 супени лъжици каперси, отцедени и наситнени
- 1 и 1/2 чаени лъжички лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 230 градуса.
Намажете картофите със зехтин и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Запечете за 20 минути, след което ги обърнете и запечете за още 10 минути и от другата страна. Извадете и оставете да изстинат.
Загрейте фурната до много висока температура, като сложите решетката на най-горния рафт на фурната.
С малка лъжица издълбайте вътрешността на картофа, като внимавате и не прекалявате, за да не се разпадне. Смесете в купа вътрешността на картофа, заквасената сметана, 1 супена лъжица див лук (или шарена сол), кравето масло, каперсите, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
Напълнете издълбаните картофи със сместа, поръсете с пармезан и див лук. Запечете за 2 минути или докато пармезанът се разтопи и леко покафенее. Извадете от фурната и сервирайте.
Да ви е вкусно!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Картофени хапки с каперси и пармезан