Картофени питки с розмарин
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша вода
- 7 грама суха мая
- 450 грама брашно
- 2 чаени лъжички фино смляна морска сол
- 2 чаени лъжички млян розмарин
- 100 грама картофено пюре
- 3 чаени лъжички зехтин
- 2 чаени лъжички мед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте обла тава с хартия за печене. В купа смесете брашното, маята, пюрето, зехтина, меда, розмарина, солта и водата. Разбъркайте и пригответе тесто.
Покрийте съда, в който е то с прозрачно фолио и изчакайте да втаса. Разделете тестото на равни части, оформете топки и ги подредете в тавата.
Покрийте я с влажна кърпа и изчакайте да удвоят обема си. Изпечете за 40-45 минути и охладете. Разчупете питките и ги подредете в подходящ съд. Поднесете и си хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: vintagekitty.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бъркан тутманик със спанак
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Вегетарианска зеленчукова пита
Коментари към Картофени питки с розмарин