Картофени питки с извара, шунка и топено сирене

Необходими продукти:
за тестото
- 100 грама бяло брашно
- 250 грама нарязани на кубчета картофи
- 30 грама краве масло
- 120 милилитра прясно мляко
- 7 граха суха мая
- 2 разбити яйца
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 грама сол
- 2 грама захар
за плънката
- 100 грама нарязана фино шунка
- 100 грама извара
- 80 грама топено сирене, нарязано ситно
Начин на приготвяне:
Сложете картофите в тенджера, налейте вода, подсолете и ги сварете. Още топли ги отцедете и сложете в купа. Прибавете маслото, прясното мляко и ги направете на пюре. Добавете брашното, маята, разбитите яйца, зехтина, солта и захарта.
Разбъркайте и полученото тесто покрийте със стреч фолио. Изчакайте да втаса и го сложете върху набрашнен плот. Разделете на равни части, от които разточете две еднакви по големина кори. Сложете ги една върху друга и с помощта на ринг изрежете малки питки.
Между изрезките подредете извара, топено сирене и шунка. Запечатайте краищата и подредете в застлана с лист пергамент тава. Изчакайте картофените питки да удвоят обема си, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.eluniversal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Картофени питки с извара, шунка и топено сирене