Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофени питки с извара, шунка и топено сирене

Картофени питки с извара, шунка и топено сирене

Картофени питки с извара, шунка и топено сирене - изображение

Необходими продукти:


за тестото

 

  • 100 грама бяло брашно
  • 250 грама нарязани на кубчета картофи
  • 30 грама краве масло
  • 120 милилитра прясно мляко
  • 7 граха суха мая
  • 2 разбити яйца
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 грама сол
  • 2 грама захар

 

за плънката

 

  • 100 грама нарязана фино шунка
  • 100 грама извара
  • 80 грама топено сирене, нарязано ситно


Начин на приготвяне:


Сложете картофите в тенджера, налейте вода, подсолете и ги сварете. Още топли ги отцедете и сложете в купа. Прибавете маслото, прясното мляко и ги направете на пюре. Добавете брашното, маята, разбитите яйца, зехтина, солта и захарта.

Разбъркайте и полученото тесто покрийте със стреч фолио. Изчакайте да втаса и го сложете върху набрашнен плот. Разделете на равни части, от които разточете две еднакви по големина кори. Сложете ги една върху друга и с помощта на ринг изрежете малки питки.

Между изрезките подредете извара, топено сирене и шунка. Запечатайте краищата и подредете в застлана с лист пергамент тава. Изчакайте картофените питки да удвоят обема си, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.eluniversal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаХрани и ястияИсторияЛайфстайлБотаникаДиетиНовиниЛечения