Картофени палачинки
Необходими продукти:
4 средни картофа
около 400 грама брашно
50 милилитра олио
почти 2 литра вода
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз или други зелени подправки по желание
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност, след което намачкайте на пюре. Сложете ги в блендер, налейте около 2 чаени чаши вода и разбийте за около 3 минути. Прехвърлете получената смес в дълбок съд, налейте олиото, останалата вода и подправете на вкус. Може да използвате и любими зелени подправки, ако желаете.
След това започнете да бъркате с тел за разбиване на яйца и постепенно и по малко прибавяйте брашното. Трябва да се получи тесто със средна консистенция, което да не е нито прекалено гъсто, нито пък много течно. От него изпечете до златисто палачинки в нагорещен тиган, подмазан с олио.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Палачинки без яйца
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Картофени палачинки