Картофени кюфтета с шунка, пушено сирене и мащерка
Необходими продукти:
- 700 грама картофи
- 1 яйце
- 1 супена лъжица смес от нарязани копър и магданоз
- 2 супени лъжици брашно
- 100 грама пушено сирене
- сол
- щипка сушена мащерка
- 100 грама шунка
- 4 супени лъжици олио
- глава стар лук
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го ситно, пушеното сирене и шунката - на малки кубчета, картофите настържете с едро ренде, след което отцедете течността от тях, като ги изсипете в гевгир и пресовате с лъжица.
Към картофите прибавете брашното, яйцето, лука, шунката, сиренето, копъра и магданоза, подправки на вкус. Разбъркайте продуктите.
Подмажете тиган с 1 супена лъжица олио. Загребвайте с лъжица от сместа и слагайте в нагорещения съд. Около 3-4 минути печене на среден огън от всяка страна са достатъчни, за да придобият кюфтетата златисто обагряне и вкусна коричка. Доливайте по малко олио, преди да сложите следващите кюфтета в тигана.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Картофени кюфтета с шунка, пушено сирене и мащерка