Картофени кюфтета с шунка, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши картофено пюре, студено
- 1 1/2 чаена чаша брашно /или повече, ако е необходимо/
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 супена лъжица зелен лук, нарязан на ситно
- 2 яйца, леко разбити
- 1 чаена чаша шунка, нарязана на кубчета
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- олио за пържене
За поръсване:
- настърган кашкавал
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете картофеното пюре, брашното, кашкавала и яйцата. Сместа трябва да е достатъчно гъста, за да оформите кюфте, така че добавете още брашно, ако е необходимо.
- Прибавете шунката, лука и чесъна. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- Загрейте голям тиган на средно силен огън и изсипете в него толкова олио, колкото да покрие дъното му.
- Оформете кюфтетата и пържете около 2 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Не препълвайте тигана, тъй като температурата рязко ще спадне и кюфтетата ще станат мазни.
- Извадете ги с решетъчна лъжица върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете картофените кюфтета топли, поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: bunsinmyoven.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с чесън
Коментари към Картофени кюфтета с шунка, кашкавал и чесън