Картофени кюфтета с топяща се моцарела

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши сварени намачкани картофи
- 2 жълтъка
- 1/4 чаена чаша нарязани на ситно пера зелен лук
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно бекон (препържен)
- 1/2 чаена чаша чедър - настърган
- 2 супени лъжици див лук - нарязан на ситно
- 4 големи бели лука
- 1 1/2 чаена чаша фино настъргана зряла моцарела
- 3 чаени чаши олио
За панировката:
- 3 яйца - разбити
- 1 чаена чаша пшенично брашно
- 1 чаена чаша едра галета или хлебни трохи
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица млян черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете намачканите картофи, яйчените жълтъци, зеления лук, бекона, чедъра и дивия лук. Разбъркайте добре, за да комбинирате продуктите.
Нарежете лука на дебели шайби. Подберете по-големите от тях и ги напълнете до половина с картофената смес. Направете малка дупка в средата и сложете от настърганата моцарела. Покрийте с още смес и запълнете добре кръгчето лук. Подредете в тава и замразете за 1 час.
В купа смесете галетата с подправките за панировката. Панирайте лучените кръгчета в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Оставете ги за 5 минути настрана.
Загрейте олио на 180 градуса и запържете картофените кюфтенца за 3 минути от всяка страна, докато покафенеят.
Сервирайте със сос по желание, поръсете с малко див лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с извара
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета със сьомга и магданоз
Коментари към Картофени кюфтета с топяща се моцарела