Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с топяща се моцарела

Картофени кюфтета с топяща се моцарела

Картофени кюфтета с топяща се моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши сварени намачкани картофи
  • 2 жълтъка
  • 1/4 чаена чаша нарязани на ситно пера зелен лук
  • 1/2 чаена чаша нарязан на ситно бекон (препържен)
  • 1/2 чаена чаша чедър - настърган
  • 2 супени лъжици див лук - нарязан на ситно
  • 4 големи бели лука
  • 1 1/2 чаена чаша фино настъргана зряла моцарела
  • 3 чаени чаши олио

За панировката:

  • 3 яйца - разбити
  • 1 чаена чаша пшенично брашно
  • 1 чаена чаша едра галета или хлебни трохи
  • 1 чаена лъжица готварска сол
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжица млян черен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете намачканите картофи, яйчените жълтъци, зеления лук, бекона, чедъра и дивия лук. Разбъркайте добре, за да комбинирате продуктите.

пълнеж на картофеното кюфте

Нарежете лука на дебели шайби. Подберете по-големите от тях и ги напълнете до половина с картофената смес. Направете малка дупка в средата и сложете от настърганата моцарела. Покрийте с още смес и запълнете добре кръгчето лук. Подредете в тава и замразете за 1 час.

В купа смесете галетата с подправките за панировката. Панирайте лучените кръгчета в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Оставете ги за 5 минути настрана.

Загрейте олио на 180 градуса и запържете картофените кюфтенца за 3 минути от всяка страна, докато покафенеят.

картофено кюфте

Сервирайте със сос по желание, поръсете с малко див лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиНовиниДиетиБотаникаЛечения