Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1-2 стръка пресен магданоз и копър
- 1 настъргана глава лук
- 1 чаена лъжичка чубрица
- сол, черен пипер, кимион
- 100 грама настърган кашкавал
- 80 грама топено сирене за мазане
- олио за пържене
- 3 яйца
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша галета
Начин на приготвяне:
Сварете, обелете и направете картофите на пюре. Подправете ги с нарязани копър, магданоз, лук и прибавете сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете кашкавала, топеното сирене и разбъркайте сместа.
С влажни ръце оформете кюфтенца, потопете ги в брашно, след това в яйца и накрая в галета. Направете по същия с останалата смес. Сгорещете мазнина и ги изпържете. Отцедете и поднесете топли, гарнирани с песто или сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с извара
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал