Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици

Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици

Картофени кюфтета с тиквички и оризови трици - изображение

Необходими продукти:

  • 5 картофа
  • 1 тиквичка
  • 1 чаена чаша оризови трици
  • 2 яйца
  • връзка копър и/или магданоз
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 150 милилитра олио
  • 200 грама заквасена сметана за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Настържете обелените картофи и тиквичката (ако кората й е дебела, отстранете я). За картофите е най-добре да използвате ситно ренде, а за тиквичката - едро.

Смесете двата зеленчука, към тях прибавете оризовите трици, ситно нарязан копър или магданоз (или комбинация от двете подправки), сложете солта и черния пипер, разбъркайте добре всичко.

Сгорещете олио в тиган и в него изпържете кюфтета, като слагате по една супена лъжица от сместа за едно кюфте.

Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме ненужната мазнина. След това поднесете ястието със заквасена сметана.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиАлт. медицинаЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения