Картофени кюфтета с рулца от раци, кашкавал и моркови
Необходими продукти:
1 морков
50 грама кашкавал
300 грама картофи
1 яйце
120 грама рулца от раци
подправки на вкус
брашно за поръсване на плота
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, намачкайте ги с вилица и към тях прибавете яйцето. Подправете на вкус и разбъркайте.
Нарежете рулцата от раци на малки кубчета, моркова и кашкавала настържете. Смесете така подготвените продукти.
След това прибавете към картофите и разбъркайте старателно всичко.
Поръсете кухненския плот с брашно, върху него сложете малко от получената смес и с помощта на нож оформете кюфтета.
Притиснете повърхността им, за да станат плоски и равни.
Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до златисто.
Може да поднесете с паста от рукола или любим сос.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с бекон и кашкавал
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтета с лимонов сос
- Кюфтета от сирене с царевица, кашкавал и картофи
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
- Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с моркови и крема сирене
Коментари към Картофени кюфтета с рулца от раци, кашкавал и моркови