Картофени кюфтета с рулца от раци, кашкавал и моркови

Необходими продукти:
1 морков
50 грама кашкавал
300 грама картофи
1 яйце
120 грама рулца от раци
подправки на вкус
брашно за поръсване на плота
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, намачкайте ги с вилица и към тях прибавете яйцето. Подправете на вкус и разбъркайте.
Нарежете рулцата от раци на малки кубчета, моркова и кашкавала настържете. Смесете така подготвените продукти.
След това прибавете към картофите и разбъркайте старателно всичко.
Поръсете кухненския плот с брашно, върху него сложете малко от получената смес и с помощта на нож оформете кюфтета.
Притиснете повърхността им, за да станат плоски и равни.
Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до златисто.
Може да поднесете с паста от рукола или любим сос.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Печени картофени кюфтета с пилешка кайма
- Картофени кюфтета с извара
- Картофени кюфтета с киноа и чесън
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Картофени кюфтета с рулца от раци, кашкавал и моркови