Картофени кюфтета с рукола и куркума
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 60 грама меко масло
- сол, черен пипер
- 1 глава настърган лук
- 200 грама рукола
- сок от половин лимон
- 2 стръка зелен лук
- 5 грама куркума на прах
- 50 грама настъргано сирене
- 1 яйце, разбито
- 1 чаена чаша брашно
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете и обелете картофите докато са още топли. Нарежете ги на парченца, добавете сол, черен пипер, масло и настърган лук.
Пригответе пюре с помощта на преса и прибавете нарязан зелен лук, куркума, сирене и нарязана ситно рукола. Подправете със сок от лимон и добавете яйцето.
Разбъркайте сместа до еднородност, оформете кюфтета, оваляйте в брашно и ги изпържете от двете страни до златисто в силно сгорещена мазнина. Отцедете, подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи с кашкавал
Коментари към Картофени кюфтета с рукола и куркума