Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кюфтета с рукола и куркума

Картофени кюфтета с рукола и куркума

Картофени кюфтета с рукола и куркума - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм картофи
  • 60 грама меко масло
  • сол, черен пипер
  • 1 глава настърган лук
  • 200 грама рукола
  • сок от половин лимон
  • 2 стръка зелен лук
  • 5 грама куркума на прах
  • 50 грама настъргано сирене
  • 1 яйце, разбито
  • 1 чаена чаша брашно
  • мазнина за пържене


Начин на приготвяне:


Сварете и обелете картофите докато са още топли. Нарежете ги на парченца, добавете сол, черен пипер, масло и настърган лук.

Пригответе пюре с помощта на преса и прибавете нарязан зелен лук, куркума, сирене и нарязана ситно рукола. Подправете със сок от лимон и добавете яйцето.

Разбъркайте сместа до еднородност, оформете кюфтета, оваляйте в брашно и ги изпържете от двете страни до златисто в силно сгорещена мазнина. Отцедете, подредете в чиния и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.cogollosdeagua.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиБотаникаЛайфстайлАлт. медицинаИсторияДиетиНовиниЛечения