Кюфтета от кайма и картофи
Необходими продукти:
500 грама кайма смес
3 картофа
2 глави лук
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, лука и скилидките чесън.
Картофите настържете ситно, а лука и чесъна накълцайте. Смесете всички продукти и от комбинацията оформете кюфтета.
Оваляйте всяко в брашно и изпържете в добре нагорещено олио от двете страни до образуването на апетитна коричка (около 4-5 минути от всяка страна са достатъчни).
След това сложете всички кюфтета в тигана, налейте малко вода (50-70 милилитра) и задушете за кратко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Кюфтета от кайма и картофи